Fake News Artikel
Fake News artikel beoordelingen
Artikel 1: Niet waar (er staat een spelfout in, het klinkt niet geloofwaardig, het is een te lange titel. De maker kan de bedoeling hebben dat hij zelf daar werkt en een week vrij wilt.)
Doel: Om paniek te zaaien bij de kijkers.
​
Artikel 2: Echt waar (ik heb hem online op de NOS.nl gevonden.)
​
Artikel 3: Niet waar (het is de enige bron waar je het op kunt vinden. Nergens staat het dus alleen op nieuwspaal (het fake nieuws zelf)).
Doel: Er staat "heel misschien is er géén racisme" hiermee wil de schrijver dus zeggen dat Obama vind dat er geen racisme is wat op dit moment een grote rol speelt in de samenleving
​
Artikel 4: Niet waar (op andere bronnen zoals de telegraaf staat dat hij is beroofd en daarna een nieuw horloge heeft gekocht. Er staat: “maakt grote banken bang”. Dit heeft de maker gedaan om de attentie van de kijker te krijgen.)
Doel: Om mensen gerust te stellen dat hij niet berooft is maar dat hij gewoon zijn geld geïnvesteerd heeft.
​
Artikel 5: Niet waar (‘Trump Wall’ kost 11 miljard dollar en ‘Obama care’ kost 2,1 miljard dollar dus de berekening klopt niet.)
Doel: Verwarring veroorzaken bij de kijkers en om ze misschien op verkeerde ideeën te brengen over Trump en Obama.
​
Artikel 6: Echt waar (het is te vinden op meerdere bronnen zoals de telegraaf)
STAPPENPLAN
Alle stappen die wij gevolgd hebben
Stap 1 - Brainstorm:
​
Ik ben gaan kijken wat dit jaar de meest bezochten nieuws artikelen waren van het jaar 2021. Hier kwam de moord op Peter R de Vries uit. Dit was een grote sensatie en bracht onbewust veel kijk naar dit artikel op. Dit wilden wij ook gaan doen dus hebben wij een incident bedacht waarin precies hetzelfde is gebeurt en hiermee dus veel kijkers voor de gek kunnen houden met dit 'Fake News'.
Stap 2 - Doel:
​
Het doel van mijn 'Fake News' bericht is om veel kijkers te kunnen pakken omdat dit eerder het jaar 2021 een groot nieuwtje is. Het is dus vooral een grote grap waarin we veel kijkers willen bereiken..